logo
lippu
Ajankohtaista
TIEDOTE PÄLKÄNEVEDELLÄ LIIKKUVILLE
Pälkäneveden saarien metsänomistajat ovat päättäneet harventaa tai uudistaa metsiään. Hakkuut Pälkäneveden saarissa ajoittuvat elokuulle ja syyskuulle.
Saarihakkuu sinällään on normaali savotta, poikkeavaa on vain se, että osan matkasta puut kuljetetaan proomulla. Hakkuusuunnitelmat Pälkäneveden saariin ovat tehneet UPM:n asiantuntijat. Saarileimikon suunnittelussa pätevät samat periaatteet kuin mantereella sijaitsevan leimikon suunnittelussa. Maasto, maisema ja arvokkaat kohteet huomioidaan suunnitelmaa tehtäessä. Saarihakkuissa erityisen huomion kohteena on vesistö ja maisema. Saarien rantaan jätetään suojavyöhykkeet, jotta valumaa vesistöön saadaan minimoitua ja maisema järvelle säilytettyä puustoisena. Hakkuut hoitavalla Kone-Yijälällä on pitkä kokemus saarihakkuista. Yritys on UPM:n sopimusyrittäjä, joka on kehittänyt kalustoaan saarihakkuisiin soveltuvaksi.
Saarista puut kuljetetaan Tyrynselän rannalla sijaitsevalle lastauspaikalle, mistä ne jatkavat matkaa autokyydillä tehtaille jalostettavaksi meille kaikille hyödyllisiksi tuotteiksi.

TURVALLISUUS VESILLÄ, PUUTAVARAN LASTAUSPAIKOILLA JA HAKKUUTYÖMAIDEN LÄHELLÄ
Puutavaran lastauspaikat ovat työmaa-alueita, joten niillä liikkuminen on kielletty. Hakkuutyömaalla saa liikkua ainoastaan noudattaen turvallisuusohjeita. Työmaalla vierailusta on ilmoitettava etukäteen yrittäjä Antti Yijälälle (puh. 040 540 3662), joka välittää tiedon hakkuukoneen kuljettajalle. Vesillä liikkuessa proomua tulee väistää, koska pitkä ja raskas alus kääntyy hitaasti.
Pahoittelut hakkuiden mahdollisesti aiheuttamasta häiriöstä.

Kesäterveisin

Antti Yijälä
Kone-Yijälä Oy
040 540 3662
antti.yijala(at)kone-yijala.com

Kone-Yijälä Uutiset
News management powered by Xpression News
Hallituksen pj.
Antti Yijälä
040 540 3662
antti.yijala(at)kone-yijala.com
Toimitusjohtaja
Heikki Yijälä
040 540 3661
heikki.yijala(at)kone-yijala.com
Korjuusuunnittelija
Ruut Haapakoski
040 153 1333
ruut.haapakoski(at)kone-yijala.com
Toimisto:
Marjatta Yijälä
040 825 8579
marjatta.yijala(at)kone-yijala.com